در ۲۰ و ۳۰ سالگی، کمردرد “طبیعی” اغلب میتواند به عواملی در زندگی روزمره، مانند نشستن بیش از حد یا زیاده روی در هنگام ورزش و غیره مربوط شود. در ۴۰ سالگی و بالاتر، آسیبهای ناشی از کار و آغاز آرتروز و شرایط دژنراتیو بیشتر دیده میشود.
در واقع کمردرد به قدری شایع است که بسیاری از بیماران علائمی را که ممکن است نشان دهنده یک فوریت پزشکی باشد، کنار میگذارند. تقریباً ۸۰٪ بزرگسالان درد کمر را در زندگی خود احساس میکنند، بنابراین مهم است که بتوانید شدت علائم خود را شناسایی کرده و مدت زمان درد را پیگیری کنید.
اگر کمردرد میتواند با فعالیت خاصی مانند بلند کردن یا چرخیدن اشتباه همراه باشد و درد در عرض ۷۲ ساعت پس از استراحت و استفاده از یخ برطرف شود، معمولاً جای نگرانی نیست. با این حال، اگر درد به تدریج گسترش یابد، ناگهانی ظاهر شود یا از بین نرود، ممکن است وضعیت جدیتری داشته باشید.
در این مقاله به بررسی علائم و نشانه های کمردردهای خطرناک که نیاز به اقدام اورژانسی دارند میپردازیم.
در هنگام بروز کمردردهای خطرناک چه باید کرد؟
در صورت بروز آسیب، علامت یا نشانه مربوط به کمردرد، تصمیم گیری فوری در مورد نیاز به مراقبتهای پزشکی حرفهای بسیار مهم است. معمولاً گزینههای معمول شامل موارد زیر است:
- با مطب پزشک تماس گرفته و درمورد مشکل با پزشک یا پرستار صحبت میکنید
- رفتن به مطب
- تماس با شماره ۱۱۵
- رفتن به اورژانس (ER)
در اینجا چند دستورالعمل برای کمک به شناسایی علائم خاص پرچم قرمز و علائم مربوط به کمر وجود دارد که اطلاعاتی را در مورد تصمیم گیری در مورد اینکه آیا بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید، برنامهای برای ملاقات پزشک در اواخر هفته بگذارید، ارائه میدهد.
چه زمانی برای کمردرد به اورژانس مراجعه کنید؟
هنگامیکه کمردرد نشان دهنده یک فوریت پزشکی است، مراجعه به اورژانس توصیه میشود. شرایط اضطراری با احتمال یک واقعه نامطلوب جدی یا حادثهای که ممکن است منجر به ناتوانی دائمی شود مشخص میشود. علائم و نشانههای برای مشکلات کمر، که ممکن است نشان دهنده یک وضعیت اضطراری باشد، به طور ناگهانی شروع میشود و شامل ترکیبی از موارد زیر است:
- کاهش ناگهانی احساس در یک یا هر دو پا، کشاله ران و ناحیه تناسلی و یا ناحیه مقعد
- ناتوانی در راه رفتن یا ایستادن
- ناتوانی در کنترل حرکات روده
- مشکل در دفع ادرار یا حرکات کنترل نشده مثانه
- درد ناگهانی و غیر قابل تحمل در کمر و یا پا (ها)
- کمردرد که به سمت شکم انتشار مییابد.
- از دست دادن هوشیاری
- کمر درد که به دنبال ضربهای مانند زمین خوردن، آسیبدیدگی ورزشی یا تصادف رانندگی رخ میدهد
- کمر درد ناگهانی همراه با عوامل خطر شناخته شده برای شکستگی، مانند پوکی استخوان
بسیاری از این علائم مربوط به مشکلات نخاع در قسمت کمر، آسیب شدید به عصب نخاع یا آسیب مربوط به اندام یا شکستگی احتمالی است. تشخیص و درمان فوری این علائم و نشانهها مهم است تا از آسیب دائمی بافت و ناتوانی در آن جلوگیری شود.
در صورت تجربه هر یک از علائم فوق، بلافاصله مراجعه به اورژانس یا تماس با ۱۱۵ برای دریافت کمک توصیه میشود.
چه موقع باید برای کمردرد به مراکز مراقبتهای فوری بروید
برخی از علائم کمردرد ممکن است در همان روز بروز سریعاً نیاز به توجه نداشته باشند اما ممکن است نیاز به ارزیابی پزشکی در اسرع وقت داشته باشند. وقتی قرار ملاقات با پزشک یا متخصص مراقبتهای اولیه در عرض یک هفته در دسترس نباشد، ممکن است برای ارزیابی این علائم مراجعه به یک مرکز مراقبتهای فوری توصیه شود:
- اخیراً افزایش کمردرد داشتهاید که با داروهای بدون نسخه یا نسخه پزشک فروکش نمیکند
- کمردرد همراه با حالت تهوع و یا استفراغ
- کمردرد که با حرکات خاص، مانند هنگام سرفه، خم شدن به جلو یا عقب یا حرکات پیچشی، شدید میشود
- کمردرد که به سمت پایین ران و یا پا انتشار مییابد
- اخیراً دچار سفتی کمر شدهاید
انتظار برای ملاقات پزشک در اواخر هفته
اگر کمردرد قابل تحمل است و علائم یا نشانههای نگران کنندهای ایجاد نمیکند، ممکن است بخواهید منتظر ملاقات پزشک در اواخر هفته یا هفته بعد باشید. مهم است که از مشکل کمر چشم پوشی نکنید. تشخیص و درمان کمردردهای خطرناک در اولین فرصت میتواند از مزمن شدن مشکل جلوگیری کند. شرایط مزمن کمر برای درمان چالشبرانگیزتر است.
نکات مراقبت از خود برای تسکین درد کمر در خانه
در حالی که منتظر قرار ملاقات با پزشک هستید، رعایت اقدامات خاص خودمراقبتی میتواند از تشدید علائم کمردردهای خطرناک جلوگیری کند. تکنیکهای مؤثر مراقبت از خود که میتواند در خانه و بدون نسخه پزشک برای رفع مشکل درد کمر انجام شود:
- مصرف داروهای خوراکی و یا موضعی بدون نسخه برای تسکین کمردردهای خطرناک
- اعمال گرما و سرما درمانی برای کاهش التهاب در پشت
- استفاده از ماساژ درمانی کمر برای کمک به بهبود گردش خون و ترمیم
- پوشیدن بریس تثبیت کننده کمر به طور متناوب برای محدود کردن حرکت بیش از حد در ستون فقرات
دیدگاه کاربران