شماره تماس رزرو نوبت ۰۹۱۲۸۳۵۲۲۶۹

سد خونی مغز از سلول های اندوتلیال تشکیل شده که مکانیزم مهمی برای حفاظت از مغز دارد. امواج موبایل میتواند بر روی این سلول ها تاثیر بگذارند و موجب شوند که قدرت دفاعی مغز در برابر عواملی مهاجم مانند باکتری ها و ویروس ها کاهش یابد که این امر یکی از عوارض امواج موبایل بر روی مغز انسان می باشد. 
۵۰ دقیقه قرار گرفتن در معرض اشعه تلفن همراه در مردان بالغ به طور مستقیم در تولید گلوکز  که سوخت اصلی مغز است تاثیر می گذارد. 
مغز یک کودک ۵ ساله در جمجمه نازک تری قرار دارد و مایعات آن بیشتر است، به همین دلیل مغز کودکان بیش از بزرگسالان امواج الکترومغناطیسی تابش شده از امواج موبایل را جذب می کند. 
مغز نوزادان و کودکان نوپا نیز بیشتر و سریع تر می تواند امواج را جذب کند. 
پرتوها و امواج موبایل بر روی مغز میتواند سلول های دیواره رگ ها را کوچک کند و به مواد مضر اجازه ورود به مغز را بدهد. همچنین مطالعات نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض مکرر امواج الکترومغناطیس از موبایل می تواند در سد خونی نفوذ کند و منجر به افزایش آسیب مغزی شود. همچنین تابش و قرار گرفتن در معرض امواج موبایل می تواند موجب ایجاد سرطان در مغز می شود، اما بر اساس این تحقیقات انجام گرفته می توان نتیجه گرفت که  امواج الکترومغناطیسی تابش شده از موبایل می توانند روی مغز تاثیر منفی داشته باشند و احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهند.

تاثیر امواج موبایل بر مغز

تاثیر امواج موبایل بر مغز

شاید شما ها درباره تاثیر امواج موبایل بر مغز چیز های متفاوتی شنیده باشید. استفاده از تلفن های همراه در جامعه روز به روز افزایش پیدا می کند. نگرانی در مورد اثرات استفاده از این دستگاه های ساطع کننده امواج الکترومغناطیسی بر بافت های بدن انسان وجود دارد.
انتشار امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه می تواند بخش هایی از مغز را که در نزدیکی گوشی قرار دارند تحریک کند و فعالیت آن بخش را افزایش می دهد. با وجود مطالعات انجام شده در این زمینه هنوز دانشمندان در خصوص تأثیر امواج بر بالا رفتن حرارت بافت مغز به توافق نرسیده اند اما تعداد زیادی از این مطالعات نشان داده است که بالا رفتن دمای مغز و افزایش سوخت و ساز سلول های مغزی را می توان به عنوان زمینه ای برای بروز تومورهای مغزی در نظر گرفت.
در بسیاری از مطالعات در مورد اثرات امواج موبایل نتایج نشان داده است که احتمال ابتلا به بیماری هایی از قبیل سرطان مغز ، سرگیجه ، اختلالات روانی ، بیخوابی ، سردرد ، افزایش استرس، تراکم استخوان پایین تر از حد نرمال، تغییرات احتمالی در فعالیت های مغز و حتی ناباروری در مردان در افرادی که بیش از یک ساعت در روز و برای بیش از ۱۰ سال از تلفن همراه خود استفاده می کنند، بسیار بیشتر از افرادی است که کمتر از تلفن همراه خود استفاده می کنند. در ادامه درباره تاثیر امواج موبایل بر مغز کودکان صحبت خواهد شد.

با کودکان موبایل ‌به‌ دست چه کنیم؟

به نقل از کلینیک روان‌شناسی و روان‌پزشکی بیمارستان تریتا امروزه به‌کارگیری ابزارهای نوین ارتباطی و سرگرمی مانند موبایل و تبلت نیاز به آموزش مستقیم ندارد و کودکان به صورت خودجوش در حال آموزش هستند. در میهمانی‌ها کودک چندماهه را می‌بینیم که موبایل در دست دارد و بی‌هدف در حال بازی‌کردن با اپلیکیشن‌های مختلف است.

  • یادگیری ابزارهای نوین از سال‌های اولیه کودکی آغاز می‌شود که البته این یادگیری به صورت آموزش مستقیم نیست؛
  • بلکه والدین و اطرافیان، ناخودآگاه محیط را برای یادگیری فراهم می‌کنند
  • کودکان هم از طریق فرآیند الگوگیری و دیدن جذابیت‌های این وسائل مشتاق به یادگیری آن می‌شوند.
  • در اغلب موارد، والدین گوشی و تبلت را برای ساکت نگه‌داشتن کودک در موقعیت‌های خاص مورد استفاده قرار می‌دهند
  • بر اساس نظر انجمن متخصصان اطفال آمریکا، موبایل و تبلت برای کودکان زیر دو سال ممنوع است.

نتایج به‌دست‌آمده از تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از موبایل و تبلت باعث تأخیر در رشد کلامی، بی‌میل‌شدن به بازی‌های گروهی، مشکلات رفتاری، پرخاشگری، خشونت، آسیب به حافظه کوتاه‌مدت، مشکلات خواب و مشکلات در توجه و تمرکز کودکان می‌شود.

  • از خریدن موبایل و تبلت به صورت شخصی برای کودکان زیر شش سال خودداری کنید.
  • اینترنت را در زمان استفاده کودکان خاموش کنید. زمان استفاده کودکان از موبایل یا تبلت تحت نظارت خودتان باشد.
کاهش تاثیر امواج موبایل بر مغز

چگونه عوارض امواج موبایل بر مغز انسان را کاهش دهیم؟

  • تلفن همراه خود را بالای سر خود نگه ندارید.
  • از یک هدفون یا بلندگو برای مکالمه استفاده کنید.
  • زنان باردار باید تلفن های همراه خود را از شکم خود دور نگه دارند
  • آقایانی که می خواهند پدر شوند، نباید تلفن همراه خود را در جیب خود بگذارند.
  • اجازه ندهید که کودکان با تلفن همراه بازی کنند.
  • روتر بی سیم خود را در شب خاموش کنید تا میزان تابش اشعه به حداقل برسد.

دیدگاه کاربران

  • نگار
    مرداد ۲۹, ۱۴۰۱

    سلام خسته نباشید من یه پسر۸ماهه دارم که ساعت ۲شب که خوابید و منم از فرط خستگی خوابم برد صیح که پاشدم ساعت ۹:۳۰دنبال گوشیم میگشتم واخر ناچار به تماس شدم تا پیداش کنم که زیر بالشت پسرم پیداش کردم متوجه شدم اینترنتش هم روشن بوده.

    من اصلا از ترس اروم و قرار ندارم
    ۷تا۸ساعت گوشی با نت روشن زیرسرپسرم بوده
    ممکنه یه مغز بچم اسیب رسیده باشه
    چه اقدامی باید انجام بدم لطفا راهنماییم کنید

  • حامد
    خرداد ۲, ۱۴۰۲

    سلام
    بنده پسرم 15 سالش هست و به گوشی برای زنگ زدن واقعا نیاز داره
    بنده بخرم یا خیر؟

  • لیدا
    خرداد ۱۰, ۱۴۰۲

    سلام
    برادرم پنج سالشه خیلی گوشی دستش میگیره خیلی پرخاشگر شده و گاهی وقت ها تاصبح بیداره و با گوشی بازی میکنه الانم بای سرش قسمت پیشونیش باد کرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button