شماره تماس رزرو نوبت ۰۹۱۲۸۳۵۲۲۶۹

در پاسخ به سوال اینکه آیا آنوریسم مغزی درمان دارد ؟ باید گفت بله درمان دارد. در صورت پارگی آنوریسم مغز با استفاده از عمل جراحی قابل درمان است. جراحی پیشگیری معمولاً تنها در صورت خطر زیاد پارگی توصیه می شود. دلیل این امر این است که جراحی خطر عوارض جدی احتمالی مانند آسیب مغزی یا سکته مغزی را در خود دارد.
اگر خطر پارگی کم باشد ، معمولاً جراحی انجام نمی گردد ، اما متخصص مغز و اعصاب معاینات منظم را توصیه می کند تا آنوریسم شما به دقت کنترل شود. همچنین ممکن است برای کاهش فشار خون دارو تجویز شود . پزشک در مورد تغییرات شیوه زندگی که می تواند به کاهش خطر پارگی کمک کند ، مانند کاهش وزن و کاهش میزان چربی در رژیم غذایی ، صحبت خواهد کرد.

آیا آنوریسم مغزی درمان دارد

آنوریسم مغزی

آنوریسم مغزی ضعف در دیواره یک سرخرگ می باشد. خون از طریق رگ های خونی ضعیف عبور می کند فشار خون نیز موجب یک منطقه کوچک متورم بیرون زده مانند بادکنک می شود. برخی از عوامل می تواند موجب ضعف در دیواره عروق شود و خطر ابتلا به آنوریسم مغزی را افزایش دهد. آنوریسم مغزی عموما در بزرگسالان بیشتر از کودکان و در زنان شایع تر از مردان می باشد. آنوریسم مغز عموما بعد از پاره شدن و تبدیل شدن به یک اورژانس پزشکی تشخیص داده میشود.
البته آنوریسم مغزی در آزمایش های تصویربرداری ، که عموما برای شرایط دیگر می باشد ممکن است شناسایی شود. اگر نتایج آزمایش نشان می دهد که یک آنوریسم مغزی دارید شما باید به جراح مغز و اعصاب مراجعه کنید.

عوامل تاثیر گذار در درمان و جراحی آنوریسم

وقتی آنوریسم مغزی تشخیص داده شده باشد، فاکتور های زیر برای ارزیابی میزان ضرورت عمل جراحی توسط جراح بررسی می شوند :

سن بیمار: تحقیقات نشان داده است که خطرات ناشی از جراحی در بزرگسالان مسن اغلب از مزایای آن (افزایش طول عمر) بیشتر است.
اندازه آنوریسم : آنوریسم های بزرگتر از ۷ میلی متر اغلب به عمل جراحی نیاز دارند ، همانطور در مواردی که سایر عوامل خطر دیگر وجود داشته باشند ، آنوریسم بزرگتر از ۳ میلی متر نیز جراحی خواهند شد.
محل آنوریسم : آنوریسم مغز واقع در رگ های خونی بزرگتر خطر پارگی بیشتری دارند.
سابقه خانوادگی : در صورتی که سابقه آنوریسم پاره شده مغز در خانواده خود دارید ،خطر بیشتر برای پارگی آنوریسم شما وجود دارد.
شرایط سلامتی : برخی از شرایط سلامتی خطر پارگی را افزایش می دهد ، مانند بیماری کلیوی پلی کیستیک ، یا فشار خون بالای کنترل نشده و …

بعد از توجه به این عوامل و بررسی آن در هر فرد  ، پزشک جراح می تواند به شما بگوید که آیا مزایای جراحی از خطرات احتمالی در مورد شما بیشتر است یا خیر ؟ و آیا اصلا شما نیاز به جراحی دارید ؟

درمان آنوریسم

عوارض و خطرات آنوریسم مغزی

اگرچه آنوریسم مغز نگران کننده به نظر می رسد ، اما اکثر آنها علائم یا مشکلات سلامتی ایجاد نمی کنند. شما می توانید از زندگی طولانی لذت ببرید بدون این که متوجه شوید که آنوریسم مغزی دارید. اما در موارد نادر ، آنوریسم ها می توانند بزرگ شوند ، نشت کنند و یا دچار پارگی شوند . در چنین مواردی  سکته مغزی ، بسیار جدی است و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.

آنوریسم پاره شده مغز می تواند تهدید کننده زندگی باشد و منجر به:

  • خونریزی : اگر آنوریسم بترکد می تواند به سلول های مغزی آسیب برساند.
  • کاهش جریان خون به مغز یا وازواسپاسم : پس از پارگی آنوریسم مغز، عروق خونی در مغز شما ممکن است بطور نامنظم باریک شوند و این حالت می تواند جریان خون به سلول های مغزی را محدود کند و موجب سکته مغزی ایسکمیک و آسیب به سلول های مغزی شود.
  • هیدروسفالی : هنگام پارگی آنوریسم، خونریزی در فضای بین مغز و بافت یا خونریزی زیر عنکبوتیه رخ می دهد. این مورد می تواند گردش خون مایع اطراف مغز و نخاع یا مایع مغزی نخاعی را مسدود کند.
  • هیپوناترمی : خونریزی زیر عنکبوتیه از یک آنوریسم پاره شده مغزی، می تواند تعادل سدیم در خون را بر هم بزند. که این امر موجب صدمه به هیپوتالاموس، منطقه ای در نزدیکی قاعده مغز شود. کاهش سطح سدیم خون یا هیپوناترمی می تواند موجب تورم سلولهای مغزی و آسیب دائمی مغز شود.
  • کما
  • آسیب دائمی مغز
  • تغییر سطح هوشیاری

آنوریسم مغز در زنان بیشتر از مردان است و بیشتر در بزرگسالان بین ۳۰ تا ۶۰ سال دیده می شود. علاوه بر این ، عوامل ژنتیکی و شیوه زندگی که باعث تضعیف دیواره رگ های خونی می شوند ، خطر ابتلا به آنوریسم را تا حد زیادی افزایش می دهند. سیگار کشیدن ، تومور مغزی ، جراحت سر و عفونت در شریان ها از جمله مواردی است که می تواند خطرات آنوریسم مغزی را افزایش دهد.

درمان آنوریسم مغز

همانطور که پیش تر اشاره شد ، درمان آنوریسم می تواند بسته به اندازه ، محل و شدت آنوریسم و همچنین اینکه پارگی داشته باشد یا نشت کند ، متفاوت باشد. برخی از جراحی ها عبارتند از:

آمبولیزاسیون آندوواسکولار

 آمبولیزاسیون روشی است که در آن یک انسداد مصنوعی عمداً در داخل رگ خونی ایجاد می‌شود. در این روش یک لوله نازک و کوچک وارد رگی که آنوریسم در آن رخ داده است و در نزدیکی آنوریسم قرار می گیرد. در روش کویل، کویل های فلزی نرم از طریق لوله ای که قرار گرفته داخل آنوریسم می رود و آن را پر می کند. این کار منجر می شود تا احتمال پارگی آنوریسم کاهش پیدا کند. در روش مش نیز با قرار دادن مش ها ، جریان خون ار در انوریسم ایجاد شده کاهش می دهند تا احتمال پارگی آن کم شود.

بستن شریان یا جراحی کیلیپینگ آنوریسم

 که در آن آنوریسم با استفاده از کلیپ فلزی بسته می شود. برای انجامآن  از یک کلیپ فلزی کوچک استفاده می شود که به انتهای آنوریسم وصل می شود. این کار باعث توقف جریان خون به آنوریسم می گردد و احتمال پارگی آن را از بین می برد .

دیگر درمان های آنوریسم پاره شده 

از دیگر درمان های آنوریسم پاره شده مغزی برای کاهش علائم و عوارض می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دارو درمانی

  • ضد درد مانند استامینوفن (  تیلنول ) برای درمان سردرد
  • مسدود کننده های کانال کلسیم برای جلوگیری از ورود کلسیم به سلول های دیواره رگ های خونی می توانید تنگی نامنظم عروق خونی را کاهش دهید. 
  • داروی nimodipine (Nymalize) با  کاهش جریان خون بعد از خونریزی زیر عنکبوتیه از یک آنوریسم پاره شده می تواند آسیب مغزی را کاهش دهد. 
  • داروهای ضد تشنج برای درمان تشنج مربوط به آنوریسم پاره شده  که عبارتند از:  levetiracetam (Keppra)، فنی توئین (دیلانتین، Phenytek، غیره)، والپروئیک اسید و … می باشد.

آنژیوپلاستی 

در این روش جراح مغز و اعصاب توسط یک کاتتر یک بادکنک کوچک را باد می کند و یک رگ خونی تنگ در مغز را باز می کند. 

درمان توانبخشی

درمان توان بخشی، آسیب به مغز با خونریزی زیر عنکبوتیه ممکن است فرد نیاز به انجام فعالیت فیزیکی ، گفتار و کار درمانی و مهارت بازآموزی داشته باشد.

درمان آنوریسم پاره نشده 

جراح کلیپ یا حلقه اندوواسکولار را می توان برای بستن آنوریسم پاره نشده مغز و جلوگیری از پارگی آینده می توان استفاده نمود. 

پیشگیری از آنوریسم مغزی

بهترین راه جلوگیری از ابتلا به آنوریسم و یا کاهش خطر ابتلا به آنوریسم در حال رشد و احتمالا پارگی، جلوگیری از فعالیت های است که می تواند به رگ های خونی آسیب برساند، مانند:

  • از استعمال دخانیات خودداری کنید.
  • داشتن رژیم غذایی مناسب و بدون چربی و مصرف مواد غذایی مانند میوه ، سبزیجات ، غلات ، گوشت بدون چربی و لبنیات کم چرب
  • به طور منظم ورزش کنید
  • کنترل فشار خون بالا یا کلسترول بالا
  • کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل

سخن آخر 

آیا آنوریسم مغزی درمان دارد ؟ پاسخ : بله ! روش درمانی هر فرد متفاوت است و این موضوع تنها با بررسی شررایط بیمار ، سوابق و تصاویر پزشکی همچون MRI و CT-SCAN و  آزمایشات و … توسط  بهترین جراح مغز و اعصاب امکان پذیر است.

دیدگاه کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button