در این مقاله به بررسی مراقبت از بیمار مننژیوم پرداختهایم. شما در این مقاله در مورد مراقبتهای پزشکی خود پس از تکمیل درمان مننژیوم و اینکه چرا این مراقبتهای بعدی بعد از درمان مهم است، خواهید خواند. مراقبت از افراد مبتلا به مننژیوم پس از پایان درمان، پایان نمییابد. پزشک متخصص شما همچنان به بررسی عدم بازگشت تومور، مدیریت عوارض جانبی و نظارت بر سلامت کلی شما ادامه خواهد داد. به این روند مراقبتهای بعدی میگویند. مراقبتهای بعدی شما ممکن است شامل معاینات فیزیکی منظم، آزمایشهای پزشکی یا هر دو باشد. پزشکان میخواهند روند بهبودی شما را در ماهها و سالهای آینده پیگیری کنند.
مراقبت از بیمار مننژیوم
افرادی که برای مننژیوم خوشخیم درمان میشوند، معمولاً سالانه توسط جراح مغز و اعصاب یا متخصص مغز و اعصاب معاینه میشوند. افراد مبتلا به تومور تهاجمیتر ممکن است پس از بهبودی پس از جراحی به معاینات بیشتر و مراقبتهای پزشکی مداوم نیاز داشته باشند. افرادی که برای هر یک از انواع مننژیوم درمان میشوند، معمولاً در طول مراقبتهای بعدی و همچنین معاینات فیزیکی، نیاز به MRI یا سی تی اسکن منظم و مکرر مغز دارند. اگر پرتودرمانی به غده هیپوفیز داده شود، ممکن است ارزیابی سطح هورمون مورد نیاز باشد. دفعات معاینات و اسکنهای مورد نیاز برای مراقبتهای بعدی به طور گستردهای از بیمار به بیمار دیگر متفاوت است. برنامه مراقبت بعدی شما توسط انکولوژیست یا نوروآنکولوژیست شما تعیین میشود.
توانبخشی ممکن است توصیه شود، و این میتواند به معنای هر یک از طیف گستردهای از خدمات باشد، مانند فیزیوتراپی، کاردرمانی، مشاوره شغلی، مدیریت درد، برنامه ریزی تغذیه و یا مشاوره عاطفی. هدف از توانبخشی کمک به افراد برای بازیابی کنترل بر بسیاری از جنبههای زندگی و مستقل شدن است.
اهداف مراقبت از بیمار مننژیوم چیست؟
در این قسمت به بررسی اهداف مراقبت از بیمار مننژیوم پرداختهایم. اینها عبارتند از:
مراقبت از عود
یکی از اهداف مراقبتهای بعدی بررسی عود است، به این معنی که تومور عود کرده است یا خیر. مننژیوم عود میکند زیرا مناطق کوچکی از سلولهای تومور ممکن است در بدن شناسایی نشده باقی بمانند. با گذشت زمان، تعداد این سلولها ممکن است افزایش یابد تا زمانی که در نتایج آزمایش ظاهر شوند یا علائم یا نشانههایی ایجاد کنند. در طول مراقبتهای بعدی یک پزشک آشنا با تاریخچه پزشکی شما میتواند اطلاعات شخصی در مورد خطر عود بیماری به شما بدهد. پزشک سوالات خاصی در مورد سلامتی شما خواهد پرسید.
مدیریت عوارض جانبی طولانی مدت و دیررس
اکثر مردم انتظار دارند هنگام دریافت درمان، عوارض جانبی داشته باشند. با این حال، اغلب برای بازماندگان تعجب آور است که برخی از عوارض جانبی ممکن است فراتر از دوره درمان باقی بمانند. سایر عوارض جانبی به نام اثرات دیررس ممکن است ماهها یا حتی سالها پس از پایان درمان ایجاد شوند. اثرات طولانی مدت و دیررس میتواند شامل تغییرات فیزیکی و احساسی باشد.
مننژیوم و درمانهای آن میتواند بر عملکرد مغز و همچنین سلامت روزانه شما تأثیر بگذارد. به همین دلیل، گاهی اوقات برای پزشک مفید است که کیفیت زندگی شما را بررسی کند و تواناییهای شناختی (فرایند فکری) شما را از طریق آزمایشهای تخصصی که اغلب توسط یک روانشناس عصبی انجام میشود، ارزیابی کند. روانشناس عصبی، روانشناسی است که علل اختلالات مغزی را مطالعه میکند و در تشخیص و درمان این اختلالات با استفاده از رویکرد بیشتر پزشکی تخصص دارد.
نگهداری سوابق سلامت شخصی
شما و پزشکتان باید با هم کاری کنید تا یک برنامه مراقبت پیگیری شخصی ایجاد کنید. مطمئن شوید که در مورد هر گونه نگرانی در مورد سلامت جسمی یا عاطفی آینده خود صحبت کنید. پزشکی که مستقیماً در مراقبت از مننژیوم نقش نداشته است، مراقبتهای بعدی شما را هدایت میکند، مطمئن شوید که خلاصه درمان و فرمهای برنامه مراقبتهای بعد از درمان خود را با آنها به اشتراک بگذارید.
بایدها و نبایدها در دوران ریکاوری
پزشک مجموعهای از دستورالعملها را در مورد محدودیتهای فعالیت، اصلاح رژیم غذایی و داروهای تجویزی به شما ارائه میکند. اطلاعات کلی زیر برای کمک به شما در طول بهبودی پس از جراحی مغز مننژیوم است، اما توصیههای پزشک همیشه اولویت دارند. هر دستورالعملی که پزشک به شما میدهد را دنبال کنید. اینها برای راحتی و ایمنی شما هستند و عدم رعایت آنها ممکن است روند بهبودی را به تاخیر بیندازد یا حتی سلامت شما را به خطر بیندازد. در تمام بازدیدهای بعدی با پزشک خود شرکت کنید. این مهم است که پزشک بهبودی فیزیکی شما و همچنین هرگونه رشد مجدد تومور را تحت نظر داشته باشد.
نگرش مثبت را حفظ کنید به یاد داشته باشید که بهبودی شما پس از جراحی مغز برای مننژیوم یک فرآیند است و زمان میبرد. نگرش مثبت می تواند به کاهش استرس کمک کند، که برای بهبودی مفید است.
هیچ یک از داروهای خود را بدون مشورت با پزشک شروع یا قطع نکنید. اگر سؤال یا مشکلی دارید، فوراً با پزشک خود مشورت کنید و تا زمانی که پزشک به شما دستور داده است، هیچ تغییری در برنامه دوز خود ایجاد نکنید. از محدودیتهایی که پزشک برای شما تعیین کرده است فراتر نروید. پزشک برای ایمنی شما محدودیتهای فعالیتی را به شما داده است. صبور باشید و محدودیتهای شما کاهش یافته و در نهایت برداشته میشود.
دیدگاه کاربران