گاهی علت گردن درد نامعلوم است؛ و می تواند بر اثر دلایل مختلفی ایجاد شود. اگر گردن درد بر اثر عوامل جسمانی ایجاد نشده باشد ممکن است بر اثر استرس و اضطراب ایجاد شود. روش های مختلفی برای بهبود گردن درد عصبی مانند تغییر در شیوه زندگی می باشد. استرس می تواند به روش های مختلفی بر روی بدن اثر بگذارد. از عوارض جانبی استرس درد در قسمت کمر و گردن است. که با مرور زمان و تکرار استرس موجب بروز مشکلات اسکلتی-عضلانی در این مناطق از بدن خواهد شد. زمانی که شخص دچار استرس می شود، بدن به به طور طبیعی برخی از هورمون ها را آزاد خواهد کرد که بدنبال آن توانایی بدن برای مقاومت در برابر پاسخ به هورمون ها کاهش خواهد یافت که موجب درد و سفتی در عضلات خواهد شد. در مجموع هورمون استرس عملکردهای گوناگون را مختل خواهد کرد. در ادامه درباره گردن درد عصبی و راه های درمان آن صحبت خواهیم کرد.
گردن درد عصبی چیست؟
گردن درد عصبی ناشی از مسائل و مشکلات عصبی و استرس است. همانطور که از اسم آن پیداست شما با کاهش عصبانیت یا استرس میتوانید آن را کنترل کنید. زیرا استرس باعث ایجاد گردن درد عصبی میشود. در هنگام استرس عضلات شما دچار سفتی میشود و باعث افزایش درد گردن شما میشود. در صورتی که تحت شرایط محیطی به شما استرس زیادی وارد میشود دچار گردن درد عصبی میشوید که میتواند به عنوان یک عادت برای شما شود.
استرس میتواند بر افزایش درد تاثیرگذار باشد. روش هایی برای کنترل استرس وجود دارد و سعی شما در این باید باشد که بتوانید سطح استرس خود را کنترل کنید. این درد ممکن است زودگذر یا شدید یا حتی حالت سوزن سوزن شدن نیز باشد و به علت تحریک ریشه های اعصاب نخاعی باعث ایجاد چنین دردی شود. اینکه در کدام ناحیه را درگیر کند کاملا به عصب درگیر شده بستگی دارد، که حتی ممکن است این درد به بازوها و حتی دستها نیز برسد.
علائم گردن درد عصبی
گردن درد عصبی به علت استرس و اضطراب می تواند به گونه های مختلف بر روی بدن تاثیر بگذارد. عموما درد از گردن فراتر می رود و به قسمت های فوقانی کمر انتقال می یابد. واکنش بدن در برابر استرس، گرفتگی و انقباض عضلانی می باشد.
- درد مداوم یا شدید در گردن، شانه ها یا بخش بالایی کمر.
- درد در ناحیه پشت سر
- فشار شدید روی مهره هفتم (مهره برجسته پشت گردن)
- احساس نیاز به وارد کردن فشار بر روی مفصل گردن با چرخش سر
- شدت درد می تواند خفیف تا شدید باشد.
- احساس درد و خستگی در ناحیه شانه ها
- سرگیجه
- بعد از بروز استرس و اضطراب ایجاد می شود.
علل گردن درد عصبی
علت های گردن درد عصبی به شرح زیر است:
- اختلالات روانی و اجتماعی (به علت فشارهایی که در زندگی به فرد وارد شده)
- افسردگی
- اضطراب
درمان گردن درد عصبی
روش های مختلفی برای تسکین گردن درد عصبی وجود دارد. برای انجام برخی از روش های درمانی نیازی به متخصص نیست و می توانید آن را خودتان در منزل انجام دهید. استفاده از روش ها به طور منظم نه تنها موجب گردن درد عصبی شده بلکه موجب تقویت گردن و بهبود حرکت در این نواحی خواهد شد.
در وهله اول شما باید قادر به کنترل استرس و اضطراب خود باشید. اگر افسردگی دارید به دنبال درمان خود باشید. ورزش کردن میتواند یکی از راه های درمان برای گردن درد عصبی باشد. این تمرینات ورزشی موجب حرکت عضلات و جاری شدن خون شما میشود. تمرینات مخصوص گردن برای تسکین درد بسیار موثر است. البته به علت حساس بودن این قسمت حتما با یک مربی و یا پزشک در مورد اینکه چه تمرینی را چگونه انجام دهید صحبت کنید. حرکت دادن گردن و ایجاد حرکات کششی ، فعالیت های هوازی میتوانند در تسکین درد و در جریان خون تاثیر گذار باشند.
علاوه بر ورزش موارد دیگری نیز مهم هستند و شما باید آنها را رعایت کنید و آن هم یک رژیم غذایی سالم است. قهوه یا نوشیدنی های کافئین دار موجب اختلال در خواب شما میشود، بهتر است تا حد امکان آن را کاهش دهید.
نکته بعدی خودداری از کشیدن سیگار است که این امر جریان خون را در بدن کند میکند و عدم خون رسانی درست به مهره های گردن شما نیز میشود.
در صورتی که گردن درد دارید آن را به آرامی حرکت دهید. البته گردن خود را بی حرکت نگه ندارید، زیرا حرکت ندادن آن موجب میشود بعد از چند روز به سختی آن را مجدد حرکت دهید.
از دیگر روش هایی که برای کاهش استرس به شما پیشنهاد میکنیم یوگا، کشیدن نفس های عمیق، هنر یا موسیقی است. مخصوصا موسیقی های آرامش بخش که عموما در یوگا از آن استفاده میشود. و البته گوش دادن به (موسیقی) صدای آب، دریا، جنگل نیز بسیار در به آرامش رساندن شما تاثیرگذار است.
برای دور کردن استرس از خود خصوصا با اوضاع جامعه امروز میتوانید با مراجعه به مراکز ماساژ یا انجام ماساژ توسط کسی که این کار را میداند هم استرس را از خود دور کنید و هم درد عضلات خود را کاهش دهید.
با صحبت کردن در مورد استرس خود میتوانید آن را کاهش دهید.
شنا کردن موجب کاهش التهاب میشود و درد را تسکین میدهد.
دوری از رفتارهایی که باعث درد گردن میشوند. مانند بلند کردن اجسام سنگین، نشستن های طولانی مدت پشت کامیپوتر و….
تمرینات برای گردن درد عصبی
سر خود را از حالت عادی خم کنید، به طوری که چانه شما قفسه سینه شما را لمس کند. ۵ ثانیه در این حالت بمانید سپس سر خود را به حالت اول برگردانید و ۵ بار دیگر این کار را انجام دهید.
گردن خود را به سمت شانه خم کنید و بعد از ۵ ثانیه آن را به حالت اول برگردانید. ۵ بار این کار را تکرار کنید.
ابتدا سرتان را در حالت عادی نگه دارید به طوری که نگاهتان رو به جلو باشد، سپس سر خود را ابتدا به سمت راست بچرخانید سپس به سمت چپ و این کار را ۵ بار به مدت ۵ ثانیه تکرار کنید.
سرتان طوری قرار داشته باشد که نگاهتان به سمت مستقیم باشد. چانه خود را به سمت جلو کشیده و به مدت ۵ ثانیه در آن وضعیت بمانید و سپس به حالت اول بازگردید و دوباره این کار را انجام دهید.
درمان خانگی گردن درد
کمپرس آب سرد : استفاده از کمپرس آب سرد، ۳ بار در روز حداقل ۱۰ دقیقه آن را روی محل قرار دهید.
سرکه سیب : پنبه را به سرکه سیب آغشته کنید و در محل گرفتگی قرار دهید. (حداقل ۲ بار در روز)
ماساژ با روغن اسطوخودوس : دوش آب گرم بگیرید. و با روغن اسطوخودوس گردن و اطراف آن را ماساژ دهید.
درمان گردن درد
در صورتی که وضعیت بحرانی باشد با تشخیص پزشک شما ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید.
به غیر از آن میتوانید از طریق موارد زیر درمان را آغاز کنید:
- درمان فیزیکی
- مصرف دارو
- مراقبت چیروچراکتیک
- طب سوزنی
- گیاه درمانی
- ماساژ
- یوگا و پیلاتس
دیدگاه کاربران
سلام من الان یه ساله گردنم درد میکنه بعضی موقه ها هم کمرم درد میکنه شدید چی کار باید کنم
باسلام حدود یک ساله پشت گردنم درد داردو بعضی اوقات در قسمت ران پا نیز درد دارد لطفا راهنمایی کنید با تشکر
سلام وقتتون بخیر
خیلی این مطلب مفید بود ممنون