شماره تماس رزرو نوبت ۰۹۱۲۸۳۵۲۲۶۹

طیف وسیعی از تغییرات بیولوژیکی طبیعی در بدن زن در دوران بارداری اتفاق می‌افتد که مستقیماً بر سیستم اسکلتی عضلانی او تأثیر می‌گذارد و ممکن است منجر به آرتروز کمر و مسائل مربوط به آن مانند درد پا شود. تغییرات مربوط به بارداری معمولاً مفاصل و بافت‌های همبند را درگیر کرده و آن‌ها را شل، انعطاف پذیری و نرم می‌کند. این تغییرات باعث افزایش استرس و فشار بر مفاصل ستون فقرات و لگن در ناحیه کمر و باسن می‌شود. کمردرد ممکن است در سه ماهه اول ایجاد شود و معمولاً با ادامه حاملگی افزایش می‌یابد. این درد می‌تواند از ناراحتی جزئی متناوب تا مزمن و ناتوان کننده متفاوت باشد. درد ممکن است از ناحیه وسط و یا پایین کمر شروع شود و معمولاً شامل لگن و باسن است. ستون فقرات کمری و مفاصل ساکروایلیاک بیشتر به دلیل تغییر وضعیت، ثبات مفصل، وزن بدن و شکل بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. در حالی که در اغلب موارد کمردرد خود محدود کننده است و پس از زایمان برطرف می‌شود و مشکلات پایداری ایجاد نمی‌کند. برخی از زنان ممکن است چندین ماه یا چند سال تحت تأثیر درد در ناحیه کمر و یا لگن قرار بگیرند. به طور کلی، زنانی که در دوران بارداری مشاوره وضعیتی و فعالیتی دریافت می‌کنند، کمتر دچار علائم آرتروز کمر در دوران بارداری می‌شوند.

آرتروز کمر و بارداری

ویژگی‌های معمول آرتروز کمر در بارداری

کمر درد بیش از ۵۰ درصد از زنان باردار را درگیر می‌کند. در حالی که ممکن است در هر زمان از بارداری اتفاق بیفتد، آرتروز کمر معمولاً در سه ماهه دوم و سوم بیشتر مشکل ساز است. علائم و نشانه‌های مربوط به بارداری که بر کمر تأثیر می‌گذارد، معمولاً منجر به کاهش عملکرد کلی می‌شود و شامل درد با شدت متفاوتی که در حین حرکت یا فعالیت می‌شود، مانند نشستن، ایستادن، راه رفتن، بلند کردن اجسام، مقاربت جنسی، خم شدن و یا اختلالات خواب ناشی از درد هنگام چرخش در رختخواب، کم خوابی و کاهش ساعات خواب کاهش دامنه حرکتی در ناحیه کمر، تغییر در تعادل و الگوهای راه رفتن، به ویژه در سه ماهه دوم و سوم این تغییرات بیشتر به دلیل تغییر مرکز کمر به سمت شکم رخ می‌دهد. این تغییر منحنی ستون فقرات را افزایش می‌دهد و باعث کمی خم شدن استخوان خاجی (بخشی از ستون فقرات که قسمت پایین کمر را به لگن متصل می‌کند) می‌شود.

تأثیر فعالیت و وزن بر آرتروز کمر در دوران بارداری

در حالی که زنان باردار که سبک زندگی کم تحرکی دارند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کمردرد قرار داشته باشند، انجام فعالیت‌های بدنی سنگین یا فعال بودن در طول روز نیز ممکن است منجر به علائم کمردرد در بارداری شود. تحقیقات نشان می‌دهد که زنان باردار دارای شاخص توده بدنی (BMI) بیشتر در معرض خطر آرتروز کمر در دوران بارداری هستند. درصد کمی از زنان ممکن است در ۴ تا ۱۶ هفته درد را تجربه کنند. حدود ۷۲٪ از زنان تا ۱ سال پس از زایمان همچنان درد در ناحیه کمر و لگن را تجربه می‌کنند که در برخی موارد ممکن است تا چند سال نیز ادامه یابد. هنگامی که کمردرد نشانه اولیه بارداری است از آنجا که تنها بخشی از زنان در مراحل اولیه بارداری دچار کمردرد می‌شوند، این علامت معمولاً به عنوان تنها یا مهم‌ترین شاخص حاملگی قابل تشخیص نیست. وقتی کمردرد با علائم و نشانه‌های دیگری مانند؛ از دست دادن قاعدگی، حالت تهوع صبحگاهی، حالت تهوع مداوم، خستگی و یا درد بدن همراه باشد، ممکن است نشان دهنده اوایل بارداری باشد.

درمان آرتروز کمر در بارداری

چگونه تغییرات مرتبط با بارداری می‌تواند باعث آرتروز کمردرد شود؟

زنان معمولاً در دوران بارداری وزن اضافه می‌کنند، حالت ستون فقرات خود را تغییر می‌دهند و چندین تغییر هورمونی و آناتومیکی را تجربه می‌کنند. این تغییرات طبیعی باعث افزایش تنش‌ها و بارها در قسمت تحتانی ستون فقرات و لگن می‌شود و به این تغییرات کمک می‌کند. تغییرات در وضعیت بدن. رحم در حال رشد و افزایش انحنای ستون فقرات باعث ایجاد بارهای مکانیکی اضافی در قسمت تحتانی کمر می‌شود و وضعیت ستون فقرات را تغییر می‌دهد. این حالت تغییر یافته باعث افزایش استرس بر مفاصل و کمر و دیسک‌های نخاعی کمری می‌شود و در نهایت منجر به کمر درد می‌شود.

درمان آرتروز کمر در بارداری

کمردرد در دوران بارداری یک شکایت شایع است و جای تعجب نیست. فرد باردار، در دوران بارداری در حال افزایش وزن هست، مرکز ثقل او تغییر می‌کند و هورمون‌های رباط‌های مفاصل لگن را شل می‌کنند. با این حال، اغلب می‌توانید از کمردرد در دوران بارداری جلوگیری کرده یا آن را کاهش دهید. می‌توانید از هفت روش زیر برای درمان آرتروز کمر در دوران بارداری کمک بگیرید:

  1. حالت خوب را تمرین کنید:
  • صاف و بلند بایستید.
  • سینه را بالا نگه دارید.
  • شانه‌های خود را عقب نگه دارید و آرام باشید.
  • زانوها را قفل نکنید.
  1. تجهیزات مناسب را تهیه کنید

از کفش‌های پاشنه کوتاه، با قوس مناسب استفاده کنید. از کفش‌های پاشنه بلند خودداری کنید، زیرا می‌تواند تعادل فرد را به جلو تغییر داده و باعث زمین خوردن او شود. همچنین بستن کمربند حاملگی را در نظر بگیرید. اگرچه تحقیقات در مورد اثربخشی کمربندهای حاملگی محدود است، اما برخی از زنان حمایت اضافی را مفید می‌دانند.

  1. اجسام را به‌ درستی بلند کنید

هنگام بلند کردن یک شی کوچک، چمباتمه بزنید و با پاها بلند کنید. از ناحیه کمر خم نشوید و با پشت بلند نکنید.

  1. به پهلو بخوابید

به پهلو بخوابید نه به پشت. یک یا هر دو زانو را خم نگه دارید. استفاده از بالشت‌های حاملگی یا حمایتی بین زانوهای خم شده، زیر شکم و پشت خود استفاده کنید.

  1. گرما، سرما یا ماساژ را امتحان کنید

در حالی که شواهد برای اثبات اثربخشی آن‌ها محدود است، ماساژ یا استفاده از پد گرم کننده یا کیسه یخ به پشت شما ممکن است کمک کند.

  1. فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود بگنجانید

فعالیت بدنی منظم می‌تواند کمر شما را قوی نگه دارد و کمردرد را در دوران بارداری تسکین دهد. فعالیت‌های ملایم مانند؛ پیاده روی یا ورزش در آب را امتحان کنید

  1. درمان‌های مکمل را در نظر بگیرید

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که طب سوزنی ممکن است درد کمر را در دوران بارداری تسکین دهد. درمان کایروپراکتیک ممکن است برای برخی از زنان نیز آرامش ایجاد کند. با این حال، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. اگر به دنبال درمان مکمل هستید، آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

دیدگاه کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button