شماره تماس رزرو نوبت ۰۹۱۲۸۳۵۲۲۶۹

بدن در دوران بارداری تغییرات فیزیکی زیادی را تجربه می‌کند. همانطور که کودک رشد می‌کند. یک مشکل رایج برای زنان باردار درد عصب سیاتیک است. سیاتیک، یا رادیکولوپاتی کمری نیز نامیده می‌شود. سیاتیک در بارداری به عنوان یک درد تابشی توصیف می‌شود که از عصب سیاتیک، واقع در قسمت پایین ستون فقرات، در پشت ران عبور می‌کند. عصب سیاتیک بزرگترین عصب در بدن و عصب اصلی در پاها است.

سیاتیک در بارداری

علائم درد عصب سیاتیک در بارداری چیست؟

درد ناشی از سیاتیک از خفیف تا دردناک متغیر است. گاهی احساس سوزن سوزن شدن در قسمتی از بدن و درد در ناحیه دیگر را مشاهده کنید. علائم عبارتند از:

  • احساس سوزش در ناحیه کمر و باسن.
  • دردی که از لگن به پشت ساق پا می‌رسد.
  • تکان ناگهانی درد که اغلب با شوک الکتریکی مقایسه می‌شود.
  • دردی که هنگام سرفه، عطسه یا نشستن طولانی مدت بدتر می‌شود.
  • بی حسی، ضعف عضلانی یا گزگز در پا.

چه چیزی باعث درد عصب سیاتیک در بارداری می شود؟

سیاتیک زمانی رخ می‌دهد که ستون فقرات به نحوی فشرده شود. این عصب سیاتیک را تحت فشار قرار می‌دهد و باعث التهاب، بی حسی و درد می‌شود. به طور معمول، این در نتیجه فتق دیسک یا رشد بیش از حد استخوان، به نام خار استخوان، روی مهره‌ها است. بارداری همچنین باعث نوعی فشردگی ستون فقرات می‌شود که می‌تواند بر عصب سیاتیک تأثیر بگذارد. هنگامی که باردار هستید، بدن هورمونی به نام ریلکسین ترشح می‌کند. این برای شل کردن رباط‌ها و آماده سازی لگن برای زایمان طراحی شده است. با این حال، رباط‌های شل و رحم در حال رشد می‌توانند عصب سیاتیک را تحت فشار قرار دهند و منجر به درد شدید در پاها شوند.

داشتن درد سیاتیک در بارداری نسبت به دوران غیر بارداری بیش‌تر است. در واقع، در بارداری  کمردرد و مشکلات سیاتیک بسیار شایع هستند. سیاتیک اغلب در سه ماهه سوم بارداری ایجاد می‌شود. همانطور که کودک شما رشد می‌کند، وزن اضافی بر مفاصل و ماهیچه‌های ناپایدار فشار می‌آورد. گاهی اوقات، موقعیت کودک می‌تواند دلیل فشرده شدن عصب سیاتیک باشد.

این درد اغلب می‌آید و می‌رود، اما برای برخی از زنان می‌تواند ثابت باشد. اما خوشبختانه این فشار و درد به کودک آسیبی نمی‌رساند.

با درد عصب سیاتیک در بارداری چه باید کرد؟

درمان سیاتیک به زمان نیاز و استراحت نیاز دارد. ناراحتی و داشتن درد علائم شایع سیاتیک در بارداری است. اگر درد شدید باشد، برخی از داروهای بدون نسخه (OTC) می‌تواند برای کاهش درد کمک کننده باشد. قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که به کودک آسیبی نمی‌رساند. مقابله با بدن دردهای مداوم می‌تواند خسته کننده باشد، اما برخی از درمان‌های خانگی ساده وجود دارد که می‌توانید برای کمک به کاهش درد آنها را امتحان کنید:

دوش آب گرم

دوش آب گرم بگیرید یا از پد گرم کننده استفاده کنید. گرما باعث شل شدن عضلات سفت می‌شود که اغلب در نتیجه حمل وزن اضافی تشدید می‌شوند. قرار دادن کیسه سرد روی کمر و لگن عقب نیز می‌تواند در کاهش درد کمک کننده باشد.

ماساژ

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ماساژ قبل از تولد می‌تواند استرس را کاهش دهد، گردش خون را بهبود بخشد و حتی هورمون‌ها را تنظیم کند.

کشش برای  کاهش درد عصب سیاتیک در بارداری

کشش سبک کمر یک راه عالی برای تسکین درد عصب سیاتیک است. اگر در دوران بارداری هستید، به یاد داشته باشید که از هر گونه کششی که شامل دراز کشیدن به پشت می‌شود خودداری کنید. این باعث می‌شود رحم به ورید بزرگی که به قلب منتهی می‌شود فشار بیاورد، که می‌تواند باعث احساس سبکی سر یا ضعف شود. کشش در دوران بارداری باید به صورت نشسته باشد. به این صورت که بنشینید و پاهای خود را به جلو باز کنید سپس دستان خود را تا پاهای خود بکشید. توجه داشته باشید در این روش نباید زانوهایتان خم شود.

درمان سیاتیک در بارداری

کشش پیریفورمیس نشسته

عضله پیریفورمیس در عمق باسن قرار دارد و اسپاسم در این عضلات می‌تواند منجر به درد سیاتیک شود. روی یک صندلی بنشینید و پاهای خود را روی زمین قرار دهید. پای چپ خود را بلند کنید و مچ پای چپ خود را روی زانوی راست قرار دهید. به آرامی به جلو خم شوید و پشت خود را صاف نگه دارید. کشش را برای ۳۰ ثانیه نگه دارید. این کار را با پای راست خود تکرار کنید.

بعد از بارداری، اگر درد عصب سیاتیک ادامه پیدا کرد، این روش‌های تسکین درد را ادامه دهید. برخی از زنان پس از زایمان تسکین کامل درد عصب سیاتیک را تجربه خواهند کرد. در حالی که برخی دیگر به دلیل ضعیف شدن عضلات پشت و شکم علائم سیاتیک پس از زایمان را تجربه می‌کنند. به تقویت قدرت خود از طریق فعالیت بدنی ملایم ادامه دهید و در عین حال به بدن خود زمان استراحت دهید. اگر درد در طول بارداری یا بعد از آن ادامه یا افزایش یافت، به پزشک مراجعه کنید.

کلام آخر

کمردرد در دوران بارداری بسیار رایج است. به هر حال، شما وزن اضافی زیادی را در قسمت جلوی بدن خود حمل می‌کنید. سیاتیک یکی از شدیدترین انواع کمردردی است که می‌توانید به آن مبتلا شوید. اما راه‌های مختلفی برای کاهش دردهای ناشی از آن وجود دارد. حرکات کششی، ماساژ ملایم و سایر درمان‌هایی که در این مقاله به بررسی آن‌ها پرداختیم می‌توانند به کاهش درد کمک کنند.

دیدگاه کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button