شماره تماس رزرو نوبت ۰۹۱۲۸۳۵۲۲۶۹

سکته مغزی زمانی رخ می دهد که شریان های خونی بر اثر لخته های خون مسدود می شوند. عوارض بعد از سکته مغزی و اهمیت درمان این عارضه بسیاری از افراد را در این باره نگران کرده است و حتما جهت طی کردن پروسه درمان به دنبال بهترین جراح مغز و اعصاب هستند.  اگر خون رسانی به قسمتی از مغز متوقف شود ، مغز دیگر نمی تواند عملکرد طبیعی داشته باشد.
درمان بعد از سکته مغزی می‌تواند یک پروسه طولانی مدت و پر دردسر باشد و بسیاری از بیماران و اعضای خانواده آن‌ها به دنبال یادگیری روش‌های بهبود سریع و بدون عوارض سکته مغزی هستند.
در درمان سکته مغزی، ثانیه ها نیز اهمیت دارند. وبه شرط مصرف داروهای متلاشی کننده لخته خون در سه ساعت ابتدایی پس از بروز سکته مغزی، می توان از گسترش آسیب دیدن مغز کاست. در واقع این زمان طلایی برای درمان سکته مغزی است. به همین دلیل علائم این بیماری را نادیده نگیرید و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید حتی اگر علائم برطرف شدند. زیرا امکان برگشت آن ها وجود دارد.

عوارض بعد از سکته مغزی

عوارض بعد از سکته مغزی

عوارض بعد از سکته مغزی با توجه به محل سکته و وسعت بافت‌های گرفتار شده مغز متفاوت است. میزان صدمات وارده به افراد و از دست رفتن توانایی آنان، به شدت سکته مغزی و سرعت عمل در درمان بستگی دارد. این عوارض که ممکن است دائمی باشند اما گاهی با تلاش فرد می توانند درمان شوند، شامل موارد زیر هستند :

  • بی حس شدن و از کار افتادن دست ها و پاها
  • ناتوانایی در راه رفتن
  • از بین رفتن بینایی
  • ناتوانی در بلع غذا
  • ناتوانی در سخن گفتن
  • از دست دادن حافظه
  • بی اختیاری در ادرار
  • افسردگی
  • مشکلات حسی

توان بخشی مهم ترین درمان عوارض بعد از سکته مغزی است. گفتار درمانگران می توانند به افراد برای به دست آوردن مهارت هایشان و مواجه شدن با ناتوانی ها کمک کنند. بنابراین در کنار مصرف دارو هایی که جهت کاهش فشار خون و جلوگیری از لخته شدن خون تجویز می شود باید این درمان ها را نیز در نظر گرفت تا به مرور بیمار تا حدودی به زندگی عادی خود برگردد.
همچنین این بیماران باید به مواردی که پزشک جهت پیشگیری از سکته مجدد به آن ها گوشزد می کند توجه کنند که از جمله مهم ترین آن ها عدم استفاده از سیگار و سایر دخانیات است. ورزش و فعالیت های بدنی و کاهش استرس نیز به پیشگیری از سکته مغزی به خصوص در افراد دیابتی و افرادی که مبتلا به فشار خون هستند کمک می کند.

درمان بعد از عوارض سکته مغزی

درمان بعد از عوارض سکته مغزی

بعد از سکته مغزی برخی از سلول های مغزی بعد از آسیب می توانند فعالیت خود را از سر بگیرند. و شما برای بهبود نیاز به زمان دارید. برای درمان باید مهارت های گفتاری، حسی، حرکتی و … باید مورد توجه قرار بگیرد.

ضعف و بی حس شدن و از کار افتادن دست ها و پاها و ناتوانی حرکتی

بی حسی عضلات بدن یا فلج شدن بخشی از بدن از عوارض بعد از سکته مغزی می باشد که با فیزیوتراپی، ماساژ توسط فرد متخصص فرد می تواند بهبود پیدا کند.

ناتوانی در سخن گفتن و بلع غذا

اختلال و ناتوانی در صحبت کردن و در بعضی موارد حتی ناتوانی درک حرف های دیگران با گفتار درمانی می توان درمان کرد. فرد متخصص قادر به حل این مشکلات (سخن گفتن، بلع غذا) می باشد . اطرافیان فرد بیمار می توانند همراه بیمار خود باشند و روش های درمانی که متخصص گفتار درمان انجام می دهند را با بیمار خود تمرین کنند.

نکته: در روزهای اول تغذیه را با مایعات شروع کنید.

از دست دادن حافظه و دسوار در به خاطر آوردن

در صورت بروز این عارضه برقراری ارتباط با فرد باید به صورت مستمر باشد. صحبت کردن واضح و شمرده همراه با زبان بدن بسیار تاثیرگذار خواهد بود. صحبت کردن درباره خاطرات مشترک استفاده از تصاویر و تقویم برای یادآوری در روند بهبود بیمار بسیار کمک کننده است.

بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار و مدفوع در اثر آسیب مراکز مغزی کنترل کننده تا ۳ هفته از عوارض بعد از سکته مغزی می باشد. برای بیماران استفاده از سوند و لگن پیشنهاد می شود.

افسردگی

بعد از سکته مغزی احتمال افسردگی در فرد افزایش می یابد. ارتباط برقرار کردن با بیمار و صحبت کردن درباره احساسات و مشکلات وی، همچنین رژیم غذایی مناسب (استفاده از کربوهیدرات ها، اسید های چرب امگا-۳ ، ویتامین B و … ) ، ورزش کردن (یوگا، مدیتیشن، شنا و…) بر روحیه بیمار تاثیر می گذارد.

مشکلات حسی

گاهی سکته مغزی بر حس های فرد تاثیر می گذارد و برای مثال گرما، سرما یا فشار را حس نمی کند. درمانگران می توانند برای بهبود این وضعیت به بیماران کمک کنند. این مسئله به مرور زمان به وضعیت اولیه خود برمیگردد.

تغذیه بعد از سکته مغزی

  • مصرف هویج
  • مصرف چربی های اشباع و هیدروژنه (گوشت قرمز، لبنیات چرب و…) ممنوع می باشد.
  • مصرف روغن های هیدروژنه (روغن سویا، کانولا و…)
  • مصرف نمک را محدود کنید (۳۰۰ میلی گرم)
  • افزایش مصرف فیبر (میوه ها و سبزی ها و ….)

نکته: افزایش مصرف فیبر باعث کاهش کلسترول می شود. مصرف آب باعث جذب فیبرها می شود.

  • پرهیز از غذاهای سرخ کرده
  • در صورتی که بیمار با مشکل بلع غذا مواجه است غذا به صورت پوره یا آب گرفته باید تهیه شود.

دیدگاه کاربران

  • قاسم محمدی
    دی ۳۰, ۱۴۰۱

    سلام وقت بخیر
    سال ۱۳۹۹ شهریور دچار عارضه سکته مغزی شدم پس از معالجه در بیمارستان بقیه الاعظم با کمبودنفس مواجه شدم چه کنم طوری نفس کم می آورم که نزدیک به موت می روم.ممنون اگر راهنمائی بفرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button