شماره تماس رزرو نوبت ۰۹۱۲۸۳۵۲۲۶۹

مشکلات بینایی زمانی ایجاد می‌شود که تومور مغزی به ناحیه خاصی از مغز فشار وارد کند. به عنوان مثال، لوب پس سری مسئول پردازش هر چیزی است که یک فرد می‌‌بیند، بنابراین یک تومور در آن ناحیه از مغز می‌تواند باعث مشکلات بینایی مختلفی شود. یا توموری که بر ساقه مغز تأثیر می‌گذارد می‌تواند منجر به دوبینی شود. هنگامی که تومور مغزی به عصب بینایی فشار وارد می‌کند یا فشار داخل جمجمه باعث تورم پشت چشم (دیسک بینایی) می‌شود، مشکلات چشمی نیز رخ می‌دهد. (عارضه‌ای که به نام «پاپی ادم» شناخته می‌شود). در نهایت، تومورهای مغزی که به هر یک از اتصالات عصبی بین چشم و لوب اکسیپیتال حمله یا فشار می‌آورند، می‌توانند باعث از بین رفتن قسمت‌هایی از میدان بینایی (نقاط کور) شوند. ما قصد داریم در این مقاله به بررسی تومور مغزی پشت چشم بپردازیم. با ما همراه باشید.

اگر تومور مغزی فشار کافی بر عصب بینایی وارد کند، کوری رخ می‌دهد. برای بسیاری از بیماران، از دست دادن بینایی تدریجی است و با تاری دید، دوبینی یا افزایش نقطه کور شروع می‌شود. با این حال، با رشد تومور، عصب بینایی را فشرده می‌شود و در نتیجه بینایی بیشتری را از دست می‌دهد. به همین دلیل مهم است که در مورد مشکلات بینایی با یک اپتومتریست یا پزشک مراقبت‌های اولیه صحبت کنید.

تومور مغزی پشت چشم

چه نوع تومورهای مغزی بینایی را تحت تأثیر قرار می‌دهند؟

تومورهای مداری می‌توانند باعث نابینایی و سایر مشکلات بینایی شوند زیرا درست در حفره استخوانی که چشم را نگه می‌دارد و همچنین اعصاب، ماهیچه‌ها و بافت‌های همبند که حرکت چشم را کنترل می‌کنند رشد می‌کنند. برخی از شایع‌ترین تومورهای مدار چشم عبارتند از:

  • استئوماها
  • سارکوم‌ها
  • تومورهای سینوس پارانازال
  • هیستیوسیتوم‌های فیبری
  • سرطان متاستاتیک (سرطانی که از محل دیگری در بدن منشا می‌گیرد)

اگر مشکلات بینایی را تجربه می‌کنید و نگران هستید که ناشی از تومور مغزی باشد، می‌توانید برای تشخیص و در صورت لزوم درمان به پزشک مراجعه کنید.

علائم تومور مغزی پشت چشم

به یاد داشته باشید که دلایل زیادی وجود دارد که چرا افراد این علائم مربوط به چشم و بینایی را نشان می‌دهند، اما اگر هر یک از این علائم به طور ناگهانی ظاهر شد می‌تواند ناشی از لخته شدن خون یا عفونت‌هایی مانند مننژیت یا آنسفالیت باشد، بنابراین بهتر است با پزشک مشورت کنید. اغلب علائم تومور مغزی پشت چشم عبارتند از؛

  • چشمک زدن
  • بدتر شدن بینایی
  • تاری یا دوبینی
  • میدان دید محدود، از دست دادن دید محیطی، نقاط کور
  • مشکلات نگاه کردن به سمت بالا یا کنترل حرکات چشم
  • حرکات غیر طبیعی چشم مانند سوسو زدن چشم
  • کج شدن سر، معمولاً به این دلیل است که بیمار به جای نگاه کردن مستقیم به چیزها، برای دیدن اشیا از گوشه چشم خود می‌بیند.
  • از دست دادن مختصربینایی، تاری دید یا خاکستری شدن بینایی، که گاهی اوقات با سرفه، عطسه یا خم شدن ایجاد می‌شود.
  • با رشد تومور باعث برآمدگی کره چشم به سمت جلو می‌شود. این به عنوان پروپتوز شناخته می‌شود.

برای بررسی چنین علائمی باید به چشم پزشک مراجعه کنید. اگر چشم پزشک مشکوک به وجود تومور مغزی باشد، بلافاصله فرد را برای اسکن و سایر معاینات به متخصص مغز و اعصاب ارجاع می‌دهد تا مطمئن شود که آیا تومور وجود دارد یا خیر.

تومور مغزی پشت چشم چگونه تشخیص داده می‌شود؟

یک آزمایش معمول چشمی گاهی اوقات می‌تواند مشکلات چشمی را که نشان دهنده وجود تومور مغزی قبل از آشکار شدن علائم است، تشخیص دهد. آزمایش چشم به ویژه در شناسایی هرگونه تورم دیسک بینایی (بیماری به نام ادم پاپیلو) خوب است و همچنین می‌تواند تشخیص دهد که چه زمانی روی عصب بینایی فشار وجود دارد. هر دوی این شرایط می‌توانند ناشی از فشار خون داخل جمجمه‌ای (IH) باشند، که به معنای افزایش فشار در اطراف مغز است. که نشان می‌دهد چیزی در گردش طبیعی مایع مغزی نخاعی (CSF) اختلال ایجاد می‌کند. یا گاهی اوقات فشار مستقیم وجود دارد. در صورت وجود تومور در این ناحیه روی عصب بینایی. علائمی مانند گشاد شدن غیرعادی مردمک در یک یا هر دو چشم و رنگ عصب بینایی نیز می‌تواند نشان دهنده نیاز به بررسی‌های بیشتر باشد. آزمایشی که میدان‌های بینایی را بررسی می‌کند نیز در تشخیص تومور مغزی پشت چشم مفید است.

سایر علائم تومور مغزی پشت چشم چیست؟

سایر علائم رایج که در ابتدا ظاهر می‌شوند و از  می‌روند، شامل یک یا چند مورد از موارد زیر است:

تهوع مداوم، استفراغ، خواب آلودگی شدید یا ناگهانی، وزوز گوش (زنگ در گوش) یا کاهش شنوایی، انقباضات غیر قابل توضیح در صورت یا اندام‌ها، تشنج (بروز یا غش)، گیجی، از دست دادن تعادل. بی حسی یا ضعف در بازوها یا پاها، به خصوص اگر پیشرونده باشد و منجر به فلج شود. بی حسی یا ضعف در قسمتی از صورت، بی حسی یا ضعف در یک طرف بدن که منجر به لغزش یا عدم هماهنگی می‌شود. تغییر در شخصیت یا رفتار، اختلال حافظه یا توانایی ذهنی. تغییرات در حواس، از جمله بویایی. مشکلات در گفتار، نوشتن یا نقاشی، از دست دادن تمرکز یا مشکل در تمرکز تغییر در الگوهای خواب.

تومور مغزی پشت چشم

چه درمان‌هایی برای درمان تومور مغزی پشت چشم وجود دارد؟

گزینه‌های درمانی مختلفی برای درمان تومور مغزی پشت چشم وجود دارد. درمان مناسب به سن، وضعیت سلامت عمومی، اندازه و درجه تومور بستگی دارد. هر درمانی دارای مزایا، خطرات و عوارض جانبی است که باید مورد بحث و درک قرار گیرد.

داروها

برای تسکین برخی از عوارض جانبی تومور مغزی پشت چشم از داروها استفاده می‌شود. این‌ها شامل استروئیدها برای کاهش تورم و ادم در اطراف تومور و داروهای ضد تشنج برای جلوگیری یا کنترل تشنج است.

عمل جراحی

اگر تومور علائم ایجاد کند یا در حال افزایش باشد، برداشتن تومور با جراحی اغلب توصیه می‌شود. یک جراح مغز و اعصاب برای باز کردن جمجمه و برداشتن تومور کرانیوتومی انجام می‌دهد. در طول جراحی، نمونه‌هایی از سلول‌های تومور گرفته می‌شود (بیوپسی) و توسط آسیب شناس زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود. تا نوع و درجه تومور تایید شود. اگرچه برداشتن کامل تومور می‌تواند درمانی برای چشم باشد، اما همیشه امکان پذیر نیست. محل تومور تعیین می‌کند که چقدر می‌توان به طور ایمن تومور را برداشت. اگر مقداری تومور به شریان‌ها یا اعصاب چسبیده باقی بماند، اشعه می‌تواند سلول‌های سرطانی را از بین ببرد. خطرات جراحی بستگی به محل قرارگیری تومور دارد.

کلام آخر

ما در این مقاله به بررسی تومور مغزی پشت چشم و علائمی که ایجادد می‌کند پرداختیم. علائم می‌تواند در هر سنی افراد را درگیر کند، اگر علائم اولیه را در چشمان خود احساس کردید بهتر است سریعا به پزشک مراجعه کنید تا با تشخیص به موقع درمان مناسبی را داشته باشید.

دیدگاه کاربران

  • Rasool
    مهر ۴, ۱۴۰۱

    سلام اقای دکتر من مادرم تومور داشت عملش کردیم الان هردوتا چشمشو از دست داده دکتر چشم پزشک زیاد بردیمش گفتن عصبش سوخته اگه شما راهی برای بهتر شدن چشماش بلدین راهنمایی کنید خدا خیرت بده

  • رضا علی حسنی
    بهمن ۱, ۱۴۰۱

    رضا علی حسنی
    سلام اقای دکتر قبل از عمل تومور کم بین شدم بعد از ۱۵ سال عمل نمودم بینایی ام ۲۰ درصد روشن شد در حال حاضر ۳۰ درصد بینایی دارم ولی بعد از ان بینایی ام دیگر بیشتر نشد . ایا عمل میشود بینایی ام زیاد شود

  • عادل پور
    اسفند ۴, ۱۴۰۱

    سلام آقای دکتر من خانم تومور پشت چشم دارد وبینای را ازدست داده در بیمارستان چشم پزشکی فارابی یک بار عمل شده الان هم طرف تومور ش سر درد دارد آیا این تومور مغز مشکل ساز هست ممنون میشوم راهنمایان کنی اگر قابل معالجه است می آیم خدمت با تشکر از شما جناب دکتر،،،،،،

  • عرفان استاد
    اردیبهشت ۴, ۱۴۰۲

    سلام آقای دکتر ، ماه و چراغ برق های تو کوچه ومحله،و هر نور گردی رو بشکل خطخطی و کاملا ازهم‌ پاشیده کوچک و خیلی ضعیف میبینم! دوبینی هم دارم،مگس پران دارم،چشمام جرقه هم میزنن،انحراف کره یک چشم دارم،سوزش و خستگی و گاهیم چشم درد دارم،جلوی چشم چپم انگار یک پرده سفید کشیدن،پلک چشماممو می‌بندم اشیا و هرچیزی که از قبل دیدم و مشاهده میکنم،پلک میزنم همیشه یه خط سیاه هم جلو چشمام میاد اما بیشتر در شب هنگام،چشم چپم هم حدودا ۹۰ درصد نمی‌بینه و این کاهش بینایی چشمام هم در مدت یکی دوسال اخیر تا الان به شکل تدریجی اتفاق افتاده! شما چه نظر و درمانی برای درمان چشمام صلاح میدونید؟ متشکرم

  • صفری
    شهریور ۲۷, ۱۴۰۲

    سلام آقای دکتر مادر من تومور مغزی های گرید داشت فروردین 1401 جراحی کرده و پس از جراحی تحت پرتو درمانی و شیمی درمانی قرارگرفته الان بعد از 18 ماه بینایی چشم داره از بین میره آیا درمانی دارد؟

  • مهسا
    مهر ۲, ۱۴۰۲

    اقای دکتر مادرم براثر عمل تومور بیناییشو از دست داد البته قبل عمل پنجاه درصدشو ازدست داده بود دکترا میگن خین عمل اسیب ندبده عصب ولی دراثرفشار تومور عصب کج شده یا میگن خم شده اگه راهی هست که برگرده راهنماایی کنین ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

instagram logo call button