شماره تماس رزرو نوبت ۰۹۱۲۸۳۵۲۲۶۹

افراد زیادی هستند که به دنبال درد های که در کمر و پا حس می کند به متخصص ستون فقرات مراجعه می کنند و تشخیص پارگی دیسک کمر داده می شود و به دنبال درمان پارگی دیسک کمر هستند. پارگی در هر نقطه از ستون فقرات و در هر سنی می تواند رخ دهد. مهره های ستون فقرات بدن به وسیله بالشتک های ژله مانند که به آنها دیسک گفته می شودکنار هم قرار می گیرند. پارگی و بیرون زدگی دیسک کمر منجر به اختلال در زندگی افراد می شود زیرا قسمت بیرون زده دیسک روی نخاع فشار وارد می کند و باعث درد در ناحیه کمر و انتشار آن در پا می شود.
سبک زندگی افراد امروزه منجر به افزایش این عارضه در جامعه شده است به خصوص طرز ناصحیح نشستن روی صندلی افراد را دچار درد های کمر می کند. به طور کلی وزن زیاد و شغل افراد از علت های ایجاد این بیماری می باشد.

درمان پارگی دیسک کمر

پارگی دیسک کمر

پارگی دیسک کمر زمانی رخ می دهد که مواد مرکزی دیسک نخاعی از جای خود خارج شده و به داخل ستون فقرات حرکت کند. که منجر به درد در ناحیه پایینی کمر میشود. این پارگی زمانی که مواد و بافت های جدا شده با ریشه های عصبی، عصب فقرات و یا نخاع برخورد میکند برای بیمار درد ایجاد خواهد کرد، که البته مواردی هم وجود دارد که بیماران درد را احساس نمیکنند.
زمانی که مواد نرم موجود در داخل هسته دیسک از ساختار دیسک خارج و به ریشه اعصاب می رسد فرد درد را احساس می کند. 

علائم پارگی دیسک کمر

علائم و نشانه های دیسک کمر می تواند براساس محل بروز آسیب دیدگی ستون فقرات متغیر باشد. از علائم شایع این عارضه باید به درد کمر و انتشار آن به پاها اشاره کرد که مشکلات زیادی برای بیمار در راه رفتن و نشست و برخواست به وجود می آورد. این درد می تواند ناگهانی و بسیار شدید باشد و گاهی می تواند به مرور افزایش پیدا کند. درد سیاتیک یک نشانه ی متداول مرتبط با پارگی دیسک کمر است. ضعف، گزگز، بی حسی یا برق گرفتگی یا سوزن سوزن شدن که به دست و پا  ، بی حسی پاها ، گرفتگی عضلات از دیگر علائم این عارضه است.
البته باید این موضوع را در نظر گرفت که علائم ذکر شده می تواند مرتبط با بیماری های دیگر نیز باشد که تشخیص این موضوع با پزشک متخصص ستون فقرات است و بعد از مراجعه بیمار و تشخیص می تواند روش درمان پارگی دیسک را متناسب با یافته های معاینه تجویز کند.

ریسک فاکتورهای دیسک کمر

ریسک فاکتورهای دیسک کمر عبارتند از :

  • افزایش سن
  • چاقی و اضافه وزن
  • استعمال دخانیات
  • نامناسب بودن حالت بدن
  • نداشتن فعالیت جسمانی
  • انجام دادن برخی مشاغل که با حرکات تکراری ستون فقرات همراه است.
روش درمان پارگی دیسک کمر

روش درمان پارگی دیسک کمر

در مرحله اول تشخیص این بیماری از طریق تصویر برداری و MRI و آزمایشات متفاوت صورت می گیرد. انجام ام آر‌آی برای همه افرادی که کمردرد دارند لازم نیست.

برطرف کردن التهاب

در صورت پارگی دیسک کمر میتوان با رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش های سبک، استفاده از کمپرس های آب سرد و آب گرم و مصرف داروهای ضدالتهاب میتوان این عارضه را به حالت عادی برگرداند.استفاده از کمپرس های آب گرم و سرد بر روی محل می تواند موجب کاهش درد و التهاب شود.
برای استفاده از کمپرس سرد یا گرم می توانید برای ۱۰ یا ۱۵ دقیقه از این کمپرس استفاده کنید. 

اصلاح وضعیت بدن

از کارهایی که فشار زیادی به دیسک کمر شما وارد می کند، پوشیدن کفش پاشنه بلند، خوابیدن روی شکم و ایستادن یا نشستن به مدت طولانی خودداری کنید. در هنگام برداشتن اشیا کمر خود را صاف نگهدارید. همچنین از خم شدن به طور مکرر خودداری نمایید. توجه داشته باشید که به هنگام نشستن یا ایستادن باید وضعیت بدن خود را حفظ کنید. 

کاهش وزن 

روش های متنوعی برای درمان پارگی دیسک کمر وجود دارد که انتخاب کدام روش توسط متخصص انجام می شود. افرادی که به دلیل اضافه وزن درد زیادی در ناحیه کمر خود احساس می کنند گاها با کاهش وزن و استراحت و کاهش فعالیت های سنگین می توانند از درد رهایی یابند ، اما تشخیص اینکار هم باید طبق نظر پزشک باشد.

داروهای ضدالتهاب

از درمان های غیر تهاجمی برای درمان پارگی دیسک کمر میتوان به فیزیوتراپی و داروهای ضدالتهاب (داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی) اشاره کرد.
برخی از داروهای مسکن شامل :

  • ایبوپروفن
  • ناپروکسن
  • استامینوفن

فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی

فیزیوتراپی جز درمان های غیرتهاجمی محسوب می شود که در آن فرد با مراجعه به متخصص فیزیوتراپی می تواند به کاهش درد کمک کند. 
تمرینات ورزشی و کششی متعددی وجود داردکه می تواند درد ناشی از دیسک کمر را کم کند. متخصص فیزیوتراپی نحوه انجام تمرینات را به شما آموزش خواهد داد تا از میزان فشاری که به علت الگوی نامناسب راه رفتن به دیسک وارد است کاهش یابد. با قوی تر شدن عضلات ستون فقرات از میزان فشار بر دیسک کاسته می‌‌شود و این امر می تواند منجر به تسکین درد شود.

جراحی 

برای درمان پارگی دیسک کمر بهترین روش عمل جراحی میباشد. چرا که در جراحی آن قسمت دیسک کمر که پاره شده است برداشته میشود و به حلقه دیسک این امکان داده میشود که جوش بخورد. و درصد عود کردن آن پس از عمل جراحی کم است.

انواع روش های جراحی دیسک کمر

  • جراحی میکروسکوپی یا لامینکتومی
  • آندوسکوپی که در آن بیمار سریعتر به زندگی روزانه خود برمیگردد و نیازی به بریدن پوست و برداشتن نیست.
  • جراحی دیسک با لیزر یا PLDD که این روش برای دیسک های برجسته یا ساییده شده (دژنره) به کار میرود. درمان از طریق لیزر، تقریبا در جراحی ستون فقرات مفید است و میزان خطرپذیری آن کم است. در واقع، استفاده از لیزر، برای برخی از بیماری ها و مناطق خاصی از بدن بسیار مفید هستند.

اگر درد پا شدید بوده یا ضعیف شدن پا در حال گسترش باشد، پزشک احتمالا تزریق نخاعی (اپیدوراال) استروئید را تجویز کند.در موارد شدید که پارگی دیسک به عصب و نخاع فشار وارد می کند و باعث فلج شدن بیمار می شود به سرعت باید جراحی توسط متخصص ستون فقرات انجام شود.
در موارد نادر ممکن است بیمار بعد از جراحی بهبود پیدا نکند و همچنان احساس درد داشته باشد که با تجویز قرص های شل کننده عضلات توسط پزشک این موارد برطرف می شود. عدم درمان به موقع موجب وخیم تر شدن وضعیت بیمار می شود بنابراین با مشاهده علائم این بیماری حتما به پزشک مراجعه کنید.
مراقبت خوب از ستون فقرات، توجه به وضعیت ایستادن، سیگار نکشیدن، انتخاب های غذایی مناسب، ورزش کردن، و استفاده خوب از حرکات بدن مخصوصا هنگامی که درحال بلند کردن چیزی هستید ، نشستن صحیح پشت میز از جمله کار هایی است که می توانید برای پیشگیری از مشکلات مربوط از دیسک کمر انجام دهید.

دیدگاه کاربران

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    instagram logo call button