عارضه دیسک کمر از مشکلات رایجی است که بسیاری از افراد در طول زندگی دچار آن میشوند و گاها درد کمر زندگی روزمره آنها را مختل میکند و بعد از مراجعه به پزشک متخصص، گاها نیاز به جراحی دیسک کمر پیدا میکند و به دنبال بهترین جراح دیسک کمر در ایران و یا شاید تهران بگردند.
روشهای مختلفی برای درمان دیسک کمر وجود دارد که جراحی مرحله آخر آن است. در واقع اگر روشهای غیر جراحی به بهبود فرد کمک نکند از عمل دیسک کمر استفاده میشود که مراجعه به متخصص خوب میتواند به درمان به موقع آن کمک کند. بیمارانی که نیاز به جراحی دارند، دارای مشخصاتی هستند که در آن صورت پزشک توصیه به جراحی میکند.
همچنین ممکن است مراجعه به پزشک متخصص منجر شود که با کمترین و کم تهاجمی تریم عارضه یعنی استراحت، تمرینات ورزشی، فیریوتراپی بهبود یابید. اما در صورتی که مشکل جدیتر باشد باید بهترین جراح دیسک کمر در ایران را پیدا کنید.
دیسک کمر چیست؟
به بالشتکهای که بین استخوانهای مهره به شکل محکم وجود دارند دیسک کمر گفته میشود دیسکها به شکلی محکم بین ستون فقرات قرار گرفته و به وسیله رباطهای متصلکننده استخوانهای نخاع به هم پیوسته میشوند و به حفظ ثبات ستون مهرههای کمری کمک میکند. متأسفانه این دیسکها با گذشت زمان و افزایش سن، ضعیفتر و آسیب پذیرتر میشوند که با عوارض دردناک و محدودکننده خاص خود همراه است. به چنین وضعیتی فتک دیسک کمر گفته میشود که در صورت عدم امکان درمان غیر تهاجمی، نیاز به جراحی خواهد داشت.
بهترین جراح دیسک کمر در ایران
جراحی ستون فقرات را متخصصین و جراحان مغز و اعصاب انجام میدهند. این متخصصان دانش خود در زمینهی ارتوپد و یا مغز و اعصاب را افزایش دادهاند و مدرک جراحی در تین حوزه دارند.
بهترین جراح دیسک کمر باید در مورد آناتومی کمر اطلاعات کافی داشته باشد و با معاینه و مشاهده شرایط بیمار بتواند بهترین روش درمانی را به بیمار پیشنهاد کند. میتوان گفت انتخاب بهترین روش درمانی برای بهبود بیماران مبتلا به دیسک کمر جز مهمترین اقدامات توسط جراح میباشد.
همچنین از مهمترین وظایف جراح دیسک کمر میتوان به این مورد اشاره کرد که جراح باید برای هر بیمار متناسب با شرایط آن فرد درمان مناسبی را تجویز کند. به همین جهت تجارب جراح، تعداد جراحیهای موفق و مهمتر از همه تعداد تشخیصص صحیح پزشک میتواند شاخص خوبی در انتخاب بهترین جراح دیسک کمر باشد.
چگونه بهترین جراح دیسک کمر را پیدا کنیم؟
بهترین جراح دیسک کمر در ابتدا باید مهارت و توانای و تجربه بالایی داشته باشد، برای درک این موضوع باید از بیماران جراحی که انتخاب کردهاید درباره جراحیشان بپرسید. همچنین از خود جراح درباره نحوه جراحی و مراقبتهای بعد از عمل و عوارض احتمالی جراحی بپرسید. بخش بزرگی از اهمیت جراحی، مراقبتهای بعد از عمل دیسک کمر است که رعایت آنها به روند بهبود بیمار کمک میکند.
شما میتوانید با مراجعه به سایتهای نوبتدهی و بررسی نظر افرادی که پیش از این تحت درمان پزشک مد نظر شما بودهاند، تا حدودی با کیفیت کار جراح آشنا شوید. همچنین بررسی مدارک تحصیلی و دورههایی که پزشک در طول کار خود دیدهاست، میتواند نکته مهمی باشد. شما میتوایند قبل از اقدام به جراحی با چندین پزشک مختلف وقت مشاوره و ویزیت ترتیب دهید و در نهایت تصمیم خود را در این باره بگیرید.
بهترین جراح دیسک و ستون فقرات را می توان از ۳ دیدگاه مورد بررسی قرار داد:
- کمترین عوارض پس از جراحی را داشته باشد.
- بهترین نتیجه پس از عمل را داشته باشد.
- کمترین عود را داشته باشد.
- میزان موفقیت در عمل های قبلی
- برای بیمار قابل دسترسی باشد.
- میزان تجربه
مراحل تحصیلی جراحان متخصص ستوان فقرات
برای دریافت تخصص در زمینه ستون فقرات فرد نیاز به چندین سال تلاش و مطالعه دارد. افرادی که در این زمینه تمایل دارند باید ابتدا دورههای پزشکی عمومی را پشت سر بگذارند که این دوره عموماً ۷ سال به طول میانجامد. بعد از آن پزشک به دنبال آزمون تخصصی و قبولی در آزمون دستیاری آنها آغاز میشود که ۵ الی ۶ سال پزشک باید در مراکز آموزشی تحصیل نماید. در آخر آزمونی وجود دارد به نام بورد تخصصی، که این آزمون دو مرحلهای، افرادی که در آن قبول میشوند مدرک گواهینامه تخصصی دریافت خواهند کرد و اجازه کار در مراکز دولتی و شخصی را خواهند داشت. افرادی که مرحله دوم را پشت سر میگذارند بورد تخصصی دریافت میکند و علاوه بر فعالیت در مراکز درمانی امکان فعالیت در مراکز آموزشی نیز وجود دارد که میتوانند همچنین در زمینه تدریس نیز فعالیت داشته باشند.
برای افراد علاقهمند، دورههای تکمیلی مانند جراحی ستون فقرات را باید بگذرانند و بعد از فارغ التحصیلی به کشورهای خارجی مسافرت کرده و این دورهها در مراکز آموزشی در آن کشورها را بگذرانند.
جراح دیسک کمر چگونه انجام میشود؟
زمانی که بیمار درمانهای غیرجراحی را انجام ندهد پزشک متخصص جراحی دیسک کمر را پیشنهاد میکند که توسط پزشک متخصص این کار را میتواند انجام دهند و جراحی با هدف کاهش یا از بین بردن عانل ایجادکننده فشار و درد انجام خواهد شد.
دیسککتومی
در جراحی دیسککتومی جراح سعی دارد که جسم خارجیای که منجر به ایجاد فشار به عصب میشود را بردارد. با این کار عامل ایجادکننده فشار بر روی عصب از بین خواهد رفت. برای از بین بردن فشار گاهی فرد مجبور میشود که دیسک را به طور کامل خارج کند. این جراحی با بیهوشی عمومی انجام میشود و فرد زمانی زیادی برای مرخص شدن نیاز نخواهد داشت.
لامینکتومی
در جراحی لامینکتومی پزشک قسمتی از استخوان لامینا را برای کاهش فشار بر روی عصب خارج خواهد کرد. این جراحی به این صورت انجام میشود که فرد بعد از بیهوش کردن بیمار از طریق شکاف ایجاد شده بر روی کمر میتواند به ستون فقرات دسترسی پیدا کند. سپس توسط ابزارهای مخصوص برش لامینای یک یا چند مهره برشزده شده و از بدن بیمار خارج میکند. به علت دسترسی ایجاد شده به دیسک در صورتی که نیاز به خارج کردن دیسک نیز باشد از همین طریق اقدام میشود. این کار میتواند فشار به وجود آمده بر روی عصب را کاهش دهد و در نتیجه آن درد بیمار نیز کاهش خواهد یافت.
کلام آخر
اگر با مشکلات دیسک کمر مواجه هستید، اگر مطمعن نیستید چه راه درمانی برای شما مناسب است و یا به دنبال یه جراح حرفهای میگردید، میتوانید به دکتر محمد صمدیان که دارای بیشما جراحی موفق در حوزه ستون فقرات، بیش از ۵۰ مقاله و ژورنال های معتبر جراحی مغز و اعصاب به زبان انگلیسی، رئیس انجمن AO ستون فقرات، مسلط به تمامی تکنیکهای نوین درمان فتق دیسک و مشکلات ستون فقرات مراجعه کنید و با خیال آسوده بهترین روش درمان برای شما اعمال شود.
جهت دریافت نوبت میتوانید از طریق سایت اقدام کرده و یا با شماره تماسهای موجود در سایت تماس بگیرید. در نهایت امیدواریم که روند درمان شما مانند تمام مراجعه کنندگان دکتر صمدیان به بهترین نتایج منجر شود.
دیدگاه کاربران